eRoditelj

Početna » Vesti » U nedelju počinje “Letnji pozorišni maraton” za decu

U nedelju počinje “Letnji pozorišni maraton” za decu

Teatar Talija i Dom kulture „Studentski grad“, organizovaće Letnji pozorišni maraton za decu koji će trajati od 6. juna do 26. septembra 2021. Predstave će se igrati vikendom od 19h, a ulaz za decu je besplatan.

Predstave će se igrati vikendom (subotom i nedeljom) od 19h, na letnjoj sceni DKSG-a u parku, Bul. Z. Đinđića 179.  Tribine raspolažu sa 900 mesta, a maksimalan broj ljudi u publici biće 350, tako da će biti ispoštovane sve mere razmaka

Želja ogranizatora je da deci, koja ostaju u Beogradu tokom leta, obezbede besplatan kulturno-zabavni sadržaj u čemu ih je podržalo Ministarstvo kulture koje će sufinansirati program, tako da će ulaz za decu  biti besplatan.

Organizatori festivala su u saradnji sa sponzorima obezbedili poklone za svu decu, kao što su knjige, slatkiši, igračke, sladoledi … a roditelji će za  uzvrat slati humanitarni SMS  za bolesnu decu (po želji), a za to će dobijati bonus igračku.

Festival počinje 6. juna i trajaće puna četiri meseca  (od 6. juna do 26. septembra), a biće odigrano oko 40 predstava pozorišnih grupa iz cele Srbije. u kojima rade glumci – slobodni umetnici, koji tokom pandemije nisu imali stalne prihode, a neki od njih čak nisu radili punih godinu dana, što je još jedan (sekundarni) značaj ovog projekta. Program će, u nedelju 6. juna u 19h, otvoriti  Teatar Dodir sa predstavom ČAROBNA KNjIGA (opširnije u prilogu) a deca će nakon predstave, osim igračaka, dobijati na poklon knjige od Fondacije Kavčić.

REPERTOAR ZA JUN

  • 06.jun u 19 h – ČAROBNA KNjIGA – Teatar Dodir
  • 12.jun u 19 h – KO SE BOJI VUKA JOŠ – Pozorištance Švrća, Šabac
  • 13.jun u 19 h – KRALjEVSKI FESTIVAL BAJKI – Teatar Talija
  • 19.jun u 19 h – LAV I MIŠ – Ars Longa
  • 20.jun u 19 h – BEZ ALATA NEMA ZANATA – Teatrilo, Novi Sad
  • 27.jun u 19 h – MAŠA I ZALjUBLjENI MEDA – Teatar Talija

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *