eRoditelj

Početna » Vesti » U DKCB-u predstavljene knjige “Jesenja gozba” i “Zimski mir”

U DKCB-u predstavljene knjige “Jesenja gozba” i “Zimski mir”

U organizaciji Instituta za dečju književnost i „Kreative“, u Dečjem kulturnom centru Beograd predstavljene su knjige „Jesenja gozba“ i „Zimski mir“ Željane Radojičić Lukić, o kojima su govorili prof. dr Miomir Milinković, Danijela Kvas, Ana Grigorjev Bihelović i dr Milutin Đuričković.

U programu su učestvovali učenici Škole glume “Mali princ” uz muzičku pratnju Mile Đačić. Moderator: Sanja Dragićević Babić, novinar RTS-a.

 

JESENJA GOZBA SA VILOM BOSILJČICOM
ZA DECU OD 7 DO 9 GODINA

 

Autor : Željana Radojičić Lukić
Izdavač : KREATIVA

 

Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom, prva je knjiga iz edicije Čarobno selo, čija je autorka višestruko nagrađivana srpska učiteljica i jedna od najboljih nastavnika sveta. Ovu knjigu, kao i sve ostale iz ove edicije, stvarala je iz potrebe afirmacije srećnog učenja za kojim vape deca Srbije i srpske dijaspore. Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom pisana je za zlatni trougao, jer tokom čitanja deca saznaju kako izgleda priroda u jesen i kako živa bića žive i proživaljavju ovo godišnje doba na selu; porodice shvataju koliko je krativnost i posvećenost deci važna za njihovo odrastanje i na koje sve kreativne načine mogu popuniti jedan porodični jesenji dan; učitelji dobijaju priliku da istražuju celoviti pristup učenju; ali i da testiraju svoje ideje koristeći obrazovne materijale iz knjige za osmišljavanje projektne nastave zasnovane na celovitom pristupu učenju. Mesto dešavanja radnje svih priča je Luka godišnjih doba. To mesto zaista postoji u jednom skrivenom komadiću Srbije. Čudesno je i skroz drugačije od svih sela! Glavni junaci Mitra i Luka su đaci vile Bosiljčice koja je sinonim za učiteljicu, ali ne bilo koju. Onu koja ume da motiviše i inspiriše, koja je nežna i brižna, ali i dosledna i zahtevna. Temelj knjige su ljudske vrline, te će deca kroz čitanje poželeti da i sami budu, poput Mitre i Luke, originalnni, uporni i odgovorni. Na jedan drugačiji i lak način će shvatiti da, ako npr. jedna karika u lancu zakaže, zakazaće ceo lanac, kako u porodici, tako i u školi, ali i u prirodi.

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *