eRoditelj

Početna » Vesti » U bioskope stiže animirani film “Jakari i veličanstveno pero”

U bioskope stiže animirani film “Jakari i veličanstveno pero”

Francuska sinhronizovana animacija “Jakari i veličanstveno pero”, koja će ove godine svečano otvariti dečiju filmsku smotru, 16.Kids fest, stiže u bioskope 17.decembra.
U bioskope stiže animirani film "Jakari i veličanstveno pero"

Zasnovan na francusko-belgijskom stripu, Jakari je u tom vidu i nastao davne 1969. U svojoj dugoj vožnji stigao je do bioskopskog hita, a neko vreme postojao je u vidu popularne dečije televizijske serije Rediteljski dvojac Tobi Genkel i Igzavije Đakometi dodali su nove elemente i animiranu avanturu “Jakari i veličanstveno pero”, sa istaknutom hrabrošću crtanog dečaka, učinili još uzbudljivijom.

Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksi indijanskog naroda sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu – da razgovara sa životinjama. Putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu.

Ovo putovanje kroz zadivljujuće pejzaže, stvoriće neraskidivo prijateljstvo između Sijuki dečaka i ponija koji trči poput vetra.

 

Originalni naslov:  Yakari, le film
Početak prikazivanja filma: 17.12.2020
Dužina trajanja filma: 83 min
Država/Godina: BEL, FRA, DEU/2020
Žanr: avantura, porodični
Režiser: Toby Genkel, Xavier Giacometti
Distributer: MCF MegaCom Film

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *