eRoditelj

Početna » Vesti » Novo iz Odiseje: Trankvila Trapađoz, istrajna kornjača – Mihael Ende

Novo iz Odiseje: Trankvila Trapađoz, istrajna kornjača – Mihael Ende

Odiseja s ponosom predstavlja Trankvilu Trapađoz, predivno ilustrovanu dečju priču o istrajnosti iz pera jednog od najvažnijih pisaca za decu 20. veka, Mihaela Endea.

Veliki Leo Dvadeset osmi, sultan svih životinja, prirediće svadbu na koju su pozvane sve životinje – velike i male, stare i mlade, debele i mršave, kopnene i vodene – što znači da je pozvana i kornjača Trankvila Trapađoz. Pa zašto onda ne bi otišla na najlepšu ikad viđenu proslavu?
Istina, Lavlja pećina u kojoj se održava proslava veoma je daleko, a Trankvila veoma spora, ali to je neće sprečiti da krene na put, polako ali nezaustavljivo, korak po korak!

***

Mihael Anreas Helmut Ende (12. novembar 1929 – 28. avgust 1995) jedan je od svetski najuspešnijih nemačkih autora u postratnom periodu. Njegove knjige za decu prevedene su na više od 40 jezika i prodate u više od 35 miliona primeraka, prevedene na četrdeset jezika i decenijama od objavljivanja i dalje se čitaju. Najpoznatija dela su mu Beskrajna priča, Momo, Džim Dugme i mašinovođa Luka… Dobitnik je brojnih priznanja, a po njegovim knjigama snimani su filmovi i pravljene predstave. Ende se smatra jednim od najznačajnijih pisaca za decu 20.
veka, iako je pisao i za odrasle. Njegova dela se žanrovski određuju kao spoj fantastike i realizma.

Knjigu je ilustrovala Julia Niš, rođena u Hamburgu 1979. godine gde je završila likovne studije i istovremeno radila kao ilustratorka i dizajnerka za jednu hamburšku agenciju. Od 2009. godine radi kao slobodna umetnica. Ilustrovala je brojne knjige za decu i dobitnica je nekoliko prestižnih nagrada.

 

Više o knjizi:
https://odiseja.co.rs/knjige/knjige-za-decu/knjiga-trankvila-trapadjoz-istrajna-kornjaca-autor-mihael-ende-1228

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *