eRoditelj

Početna » Vesti » Konkurs za upis u filmsku radionicu “Napravi svoj film”

Konkurs za upis u filmsku radionicu “Napravi svoj film”

Dečji kulturni centar Beograd raspisuje konkurs za upis u Filmsku radionicu „Napravi svoj film”. Autori najlepših priča dobiće besplatno pohađanje časova filmske škole.
Nagradni konkurs Novogodišnja priča

Na konkurs se mogu prijaviti deca i mladi, uzrasta od 12 do 19 godina, koji bi želeli da nauče kako da priče i teme koje ih okupiraju napišu kao scenario, zatim zabeleže kamerom i ispričaju ih filmskim jezikom, odnosno snime svoj film.

Uz „Novogodišnju priču“ učesnici konkursa treba da pošalju svoje osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja, mesto stanovanja, broj telefona i mejl) na mejl filmska.skola@dkcb.rs . Konkurs će biti otvoren od 1. do 31. decembra.

Stručni žiri će izabrati petnaest najinteresantnijih priča, a autore tih priča nagradiće učešćem u online Filmskoj radionici, koja će se odvijati od 1. februara do 31. maja 2021. godine.

U filmskoj radionici deca i mladi imaće priliku da nauče faze u stvaranju filma. ,,Polaznici ove radionice proći će kroz ceo proces stvaranja jednog filma i videće kako mogu od svojih priča da snime kratke igrane filmove ili kako događaje iz svog okruženja mogu da pretvore u kratke dokumentarne filmove. Želja nam je da mlade obučimo i ohrabrimo da svoja zapažanja iskažu kroz ovaj umetnički medij – istakao je reditelj Branko Vučić, autor programa. Kroz snimanje svog projekta, učesnici će se upoznati sa pisanjem scenarija, režijom, organizacijom, kastingom, snimanjem, glumom, montažom i promocijom filma. Svaki polaznik radionice naučiće da planira, organizuje i sprovede do kraja svoj projekat, učeći se sistematičnosti i radnim navikama.

Dečji kulturni centar Beograd poziva decu i mlade od 12 do 19 godina da pokažu svoju kreativnost i uplivaju u svet umetnosti!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *