eRoditelj

Početna » Vesti » Užice veći deo novca za novogodišnje manifestacije daje za bolesnu decu

Užice veći deo novca za novogodišnje manifestacije daje za bolesnu decu

Na sednici Gradskog veća Užica doneta je odluka da grad za predstojeće novogodišnje praznike neće organizovati proslave, koncerte, vatromet. Za kićenje grada biće utrošeno 1,2 miliona dinara, kao i prethodne godine, dok će sredstava namenjena za dodatno kićenje biti preusmerena za lečenje bolesne dece.
Uzice Božićni trg

Prema rečima gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević sredstva u iznosi od 3 miliona dinara koja su bila namenjena za novogodišnje manifestacije, biće preusmere na lečenje dece, odnosno pomoć deci za njihove operacije, kupovinu lekova, tj. biće odredeljena za retke bolesti.

„Dogovor je da ovog puta u jednoj teškoj situaciji sa kojom se svi borimo, a to je pandemija koja nas je snašla, budemo humani i da Grad pokaže da misli na decu Užica. U prethodnom periodu Gradsko veće je razmotrilo šest podnetih zahteva za koje su opredeljene sume novca u vrednosti od 50 do 250 hiljada dinara.“

„Zahtevi će se podnositi nadležnoj komisiji koja će napraviti zdravstvene kriterijume i prioritete koji su u tom trenutku najvažniji za lečenje deca, a Gradsko veće donositi odluke o tome koji se zahtevi finansiraju. U budžetu za 2021. godinu, kao i prethodnih godina, postoji posebna pozicija za lečenje dece, tako da će suma novca biti mnogo veća od 3 miliona dinara“ istakla je gradonačelnica.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *