eRoditelj

Početna » Vesti » Treće pozorišno leto za decu u parku Doma kulture “Studentski grad”

Treće pozorišno leto za decu u parku Doma kulture “Studentski grad”

Dečje pozorište Talija i Dom kulture “Studentski grad”, Beograd (DKSG), organizovaće ove godine (od 3.7. – 4.9.22.) TREĆE POZORIŠNO LETO ZA DECU. Program se održava na letnjoj sceni u parku Doma kulture “Studentski grad”, Bul. Z. Đinđića 179 i to svake subote i nedelje od 19h, sve do kraja leta.

Festival će otvoriti Branislava Podrumac, sopran i glumica, uz kraći muzički program namenjen deci.

Tokom naredna dva meseca odigraće se 20 predstava (bez repriznih izvođenja), pozorišnih grupa iz cele Srbije, koje angažuju glumce – samostalne umetnike, što nam je i prethodnih godina bila praksa. Plan nam je da program nastavimo i tokom septembra ukoliko nam to vremenski uslovi dozvole.

Festival ima i humanitarni karakter (roditelji šalju humanitarni SMS, a kao znak zahvalnosti, dobijaju poklon knjige za decu). Sva deca će imati besplatno osveženje (sokove, slatkiše …). Roditelji će moći samostalno da odlučuju kojoj humanitarnoj organizaciji će slati SMS.

Tokom festivala imali smo preko 12.000 posetilaca, a do sada je poslato preko 5.000 humanitarnih SMS poruka, koje je publika slala i nakon isteka zaliha poklona koje smo im pripremili.

Ovaj projekat su do sada pomogli: Ministarstvo kulture Republike Srbije, ali i brojne kompanije, kako finansijski tako i donacijama (Fondacija „Alek Kavčić“, Frikom, Rauh, Poli, Dexi-co, Pertini, Vino Župa, La Vita …).

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *