eRoditelj

Početna » Vesti » Preporuka Knjiga DKCB-a za MART 2022

Preporuka Knjiga DKCB-a za MART 2022

Preporuka knjiga za osnovce i tinejdžere za mart 2022.godine.

PREPORUKA KNjIGA ZA MART 2022.

Naslov: „Ova knjiga ima mozak“

Autor: Grupa autora

Neki naučnici veruju da je mozak moćniji od svih kompjutera na svetu zajedno. Ali šta je mozak, kako izgleda, kako radi i kako je povezan sa ostalim delovima tela i još mnogo zanimljivih odgovora pruža izuzetno izdanje za mališane „Ova knjiga ima mozak“.

Sa obiljem duhovitih ilustracija i korisnih informacija na stranicama ove knjige saznaćemo svašta o mozgovima životinja, dinosaurusa pa čak i mozgovima robota.
Baš zato što je mozak tako čudesan, mnogi ga naučnici proučavaju i pokušavaju da shvate kako tačno radi.
Knjiga je podeljena u nekoliko segmenata, koji nam otkrivaju koliki je ljudski mozak, kakav mu je životni put, mape mozga, a otkrićemo i kako mislimo.

Pridružite nam se i sa nama upoznajte sve delove mozga, centra koji upravlja našim telom. Uz zanimljive vežbe, eksperimente koji se lako mogu izvoditi kod kuće i jednostavne ilustracije, „Ova knjiga ima mozak“ fantastičan je vodič za male radoznalce.

Knjiga je namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta a možete je pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Naslov: „Onlajn ekskurzija“

Autor: Robert Takarič

Sve se zbog pandemije promenilo, a naročito škola. Ali ako je nastava onlajn, zašto bi se đacima uskratilo ono što toliko vole? I tako se rodila sjajna ideja! Nastavnica će povesti svoje učenike na – onlajn ekskurziju!

Robert Takarič se u svom novom romanu za osnovce i tinejdžere „Onlajn ekskurzija“ na zabavan i originalan način dotiče školovanja u kovid okolnostima.

Da li ekrani mogu da zamene putovanja? Da li se zbog drugačije vrste druženja gubi smisao za humor? Može li život da bude blesaviji zbog pandemije nego inače?

Može li neko da izdrži a da ne potraži odgovore u ovoj knjizi?!

Zabavan, duhovit i grafički zanimljiv romančić Roberta Takariča „Onlajn ekskurzija“ o savremenim osnovcima u savremenim okolnostima možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Naslov:„Prijatelj Jermenin“

Autor: Andrej Makin

Sa stvaralaštvom Andreja Makina čitaoci u Srbiji upoznali su se preko romana „Francusko zaveštanje“.

Romanom „Prijatelj Jermenin“ čuveni francuski akademik donosi nam priču o upoznavanju harizmatičnog tinejdžera, sapatnika iz sirotišta u Sibiru, koje je promenilo njegove poglede na svet i podstaklo njegovu okrenutost ka poeziji, slobodi i pravdi.

Trinaestogodišnji pripovedač živi u sirotištu u Sibiru u doba slabljenja sovjetskog režima. U školskom dvorištu brani Vardana, koji je zbog svoje prostodušnosti, zrelosti i krhkosti savršena meta siledžija. Ispratiće Vardana kući, u kvart poznat kao „Đavolov kraj“, u kojem žive nekadašnji zatvorenici, ostareli pustolovi, zalutali beskućnici koji su „u čitavoj svojoj biografiji imali samo geografiju svojih lutanja“.

Tamo ga dočekuje mala i neupadljiva kolonija Jermena, koje spaja zajednička sudbina: nastanili su se u tom kraju u nadi da će dočekati oslobođenje iz zatvora svojih bližnjih, optuženih za antisovjetsku zaveru i separatizam. Iz tog miljea se izdvajaju upečatljivi likovi: Vardanova majka Šamiram, njegova sestra Đulizar za kojom mnogi čeznu, lepa poput kavkaske princeze, i stari mudrac Sarven.

Narator postaje zaštitnik mladom Jermeninu Vardanu, koji pati od smrtonosne bolesti. I sam narator će se naći u velikoj neprilici, tokom epizode kopanja tunela zarad dečje igre, za koju su režimski ljudi posumnjali da predstavlja pomoć pokušaju bekstva iz zatvora.

Knjigu „Prijatelj Jermenin“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *