eRoditelj

Početna » Vesti » Premijera predstave„Čudna šuma“ u Pozorištu lutaka „Pinokio“

Premijera predstave„Čudna šuma“ u Pozorištu lutaka „Pinokio“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u četvrtak 10. juna u 20 časova održati premijeru predstave ČUDNA ŠUMA. Repriza će se održati u subotu, 12. juna u 12:00 časova.

Premijera predstave “Čudna šuma”, u režiji Ivane Koraksić, biće odigrana u pozorištu lutaka “Pinokio”, u četvrtak 10. juna 2021. od 20 časova. Prva repriza zakazana je za subotu, 12. jun u podne.

Predstava “Čudna šuma” biće izvedena i na ovogodišnjem BELEF-u, u okviru Beogradske letnje scene, na maloj sceni na Kalemegdanu, 30. juna od 18 časova.

Režija: Ivana Koraksić
Dizajn i izrada scenografije i lutaka: Zorana Milošaković-Tasić
Muzika: Igor Andrić
Dizajn kostima: Ivana Koraksić
Izrada kostima: Vesna Balać
Asistent izrade scenografije i lutaka : Marija Pokrajac

Uloge:
Miša – Vojislav Šantić
Bole – Renato Ivić
Jasenko, Reka – Ivana Todorović
Šumko, Puž – Jovan Popović
Korenko, Drvo – Dragana Vasić

O reditelju i predstavi:

Ivana Koraksić je autorka koja neguje eklektični pristup pozorištu u kome miri cirkus, lutkarstvo, pokret i dramsko pozorište. Čudna šuma je lutkarsko- žonglerska predstava, sa jakim pečatom vizuelnog pozorišta. Tema je odnos prema prirodi. Miša i Bole su dva nestašna dečaka. Oni se zaneseni igrom izgube u šumi, i malo ogladne. Pojedu grickalice i bace papiriće u šumu. Šumski patuljci Šumko, Korenko i Jasenko ne vole da im neko baca đubre po šumi pa se se naljute i ne daju dečacima da izađu iz šume. Patuljci zadaju dečacima razne zadatke koje moraju da reše, da bi ih pustili da se vrate kući. Da li će se vratiti isti ili će malo drugačije misliti o prirodi, videćemo.

Reč reditelja:

Ima jedna čudna šuma. Ona ima svoj život, dušu i patuljke koji se brinu o njoj. U toj šumi postoji i jedna zaprljana reka, puna plastičnih flaša i đubreta. A šuma i reka imaju nešto važno da nam kažu, ako želimo da slušamo. Sve što damo, sve će da nam se vrati. Bilo to đubre ili briga o prirodi. Na nama je da izaberemo.

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *