eRoditelj

Početna » Vesti » Nagradni konkurs za decu “Biram Srbiju” od 14. juna do 3. septembra 2021

Nagradni konkurs za decu “Biram Srbiju” od 14. juna do 3. septembra 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on google
Share on email
Dečji kulturni centar Beograd i Udruženje koreografa narodnih igara Srbije pozivaju decu i mlade iz gradova i opština Republike Srbije da učestvuju u nagradnom konkursu pod nazivom „Biram Srbiju” u okviru manifestacije DAN TRADICIJE. Na konkursu mogu učestvovati deca i mladi od 5 do 14 godina iz Srbije.

Ideja organizacije konkursa je podsticanje mladih da kroz umetničke medije – sliku, fotografiju, poeziju, prozu i video-klip, dočaraju prirodne lepote, kulturu i tradiciju svoje zemlje. Konkurs je prilika da ohrabri ali i nagradi najuspešnije mlade koji će svoj letnji raspust provesti na kreativan način – istražujući porodičnu istoriju ili arheologiju svoga kraja, otkrivajući zaboravljene stvari na bakinom i dekinom tavanu na selu, pregledajući stare porodične fotografije, stvarajući crteže i slike svojih predaka, snimajući video zapise sa zanimljivim pričama iz porodične istorije…

Tradicija, kao inspiracija za umetničko stvaralaštvo, je polazna tačka konkursa koji želi da podstakne komunikaciju predaka i potomaka kroz literarne, likovne i multimedijalne radove. Odevni simboli, narodna nošnja, viteško nasleđe, istorijski događaji, jubileji, običaji, narodno stvaralaštvo, pesma, igra, nacionalna kuhinja i stari zanati treba da budu inspiracija učesnicima konkursa.

Svaki učesnik može poslati po jedan rad, a pristigle radove ocenjivaće stručni žiri. Likovni radovi mogu biti u formi crteža, slike, ilustracije i kolaža (dimenzija do 50h70 cm), a sve likovne tehnike su dozvoljene. Literarni radovi treba da budu napisani u Word dokumentu. Video klipovi, u trajanju do 3 minuta, treba poslati putem Wetransfera.

  • Likovne radove treba poslati na mejl likovni.konkurs@dantradicije.rs,
  • literarne radove na literarni.konkurs@dantradicije.rs i
  • video-klipove na video.konkurs@dantradicije.rs, uz sledeće podatke: ime i prezime učesnika konkursa, uzrast, grad/selo u kojem učesnik živi, koliko članova broji uža porodica, e-mail i kontakt telefon.

Najuspešniji učesnici, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, osvojiće vaučere za putovanje po Srbiji za sebe i svoju užu porodicu, porodični ručak u beogradskom restoranu, rančeve, knjige i druge vredne nagrade!

Konkurs je otvoren od 14. juna do 3. septembra 2021. godine.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.