eRoditelj

Početna » Vesti » Porodični dan u Narodnom muzeju 23.aprila

Porodični dan u Narodnom muzeju 23.aprila

Još jedan porodični dan u Narodnom muzeju organizujemo u susret prazniku, a sa ciljem da svim našim našim posetiocima uz različite programe približimo blago Narodnog muzeja.

Tokom čitavog dana, od 12 do 20 časova, mališani će sa svojim roditeljima moći da se upoznaju sa modom 18. i 19. veka, naprave svoju verziju brkova, nauče šta je tepeluk i ukrase jedan koji će poneti kući.

Na radionici koja počinje u 13 časova Da sam ja vladar na jedan dan za decu uzrasta 7-10 godina najmlađi posetioci će uz pomoć naših kustosa zaviriti u svet srpskih vladara 19. veka koji su predstavljeni u okviru izložbe Kako pamtimo vladare? Predstave Obrenovića iz Kabineta grafike Narodnog muzeja u Beogradu, a zatim će zajedno taj svet iz prošlosti i oživeti dizajniranjem kostima vladara.

Zbog ograničenog broja učesnika, prijave za radionicu Da sam ja vladar na jedan dan obavezne su na mejl adresu: radionice@narodnimuzej.rs

Uzrast: 7-10 godina

U 12 i 17 časova tu su stručna vođenja iz ugla vojnika i gradske dame kroz deo stalne postavke 18. i 19 veka, a od 15 do 17 časova progam će biti obogaćen interaktivnim muzičkim sadržajem guslara Milana Kovačevića.

Pred kraj dana, od 18 časova, posetioci će moći da uživaju u koncertu evropskog i srpskog stvaralaštva iz prve polovine 19 veka Proleće romantizma, koji će izvesti Kristina Ašković, sopran, Ljubica Damčević, sopran/violina i Tea Dimitrijević, klavir.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *