eRoditelj

Početna » Vesti » „Panini“ ukida albume sa sličicama fudbalera posle 52 godine

„Panini“ ukida albume sa sličicama fudbalera posle 52 godine

Kompanija „Panini“ nakon 52 godine ukida čuvene albume sa sličicama fudbalera. Tops će zameniti Panini kao UEFA-in ekskluzivni partner u proizvodnji trgovačkih karata, nalepnica i kolekcionarskih albuma za predstojeće Evropsko prvenstvo, saopšteno je u sredu.

Panini je proizveo albume sa sličicama (nalepnicama) za svako FIFA Svetsko prvenstvo od 1970. godine i Evropsko rpvenstvo od od 1977. godine, dok je muško Svetsko prvenstvo 2020. godine, njegovo poslednje izdanje. Panini ostaje FIFA-in partner na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru, koje će se održati od 21. novembra do 18.decembra.

Prvi album sa sličicama fudbalera pušten je u prodaju pred Svetsko prvenstvo u Meksiku 1970.godine, a osam godina kasnije povodom Prvenstva sveta u Argentini 1978. usledila je premijera puštanja u prodaju širom sveta.

Od tada je „Paninijev“ album stekao kultni status i u mnogim zemljama sveta, pred velika prvenstva razmenjuju se sličice, kao što se to tradicionalno organizuje u Beogradu kod hotela „Moskva“.

Posao preuzima američki koncern „Tops“, koja je obezbedila prava za taj turnir. Njujorška kompanija otkupila je prava i licence i za Ligu Nacija i Evropsko prvenstvo za žene 2025. godine.

Rekordan broj prodatih sličica Panini ostvario je 2006. u vezi Svetskog prvenstva u Nemačkoj, kada je prodato 800 miliona sličica.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *