eRoditelj

Početna » Vesti » Počelo takmičenje za devojčice „UHVATI IDEJU“

Počelo takmičenje za devojčice „UHVATI IDEJU“

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica otvoren je konkurs za takmičenje devojčica završnih razreda osnovnih škola. Konkurs je otvoren do 12. aprila,

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama, Udruženje poslovnih žena Srbije šestu godinu zaredom organizuje takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovnih škola pod nazivom „UHVATI IDEJU“. Konkurs je otvoren do 12. aprila, a radovi se mogu slati na mejl dan-devojcica@poslovnezene.org.rs.

Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica, a precizne informacije o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije http://www.poslovnezene.org.rs/

Tri najbolja rada biće proglašena onlajn, kao i prošle godine, na sam Dan devojčica 22. aprila, na sajtu kao i putem YouTube kanala i društvenih mreža Udruženja poslovnih žena Srbije. S obzirom na vanredne okolnosti koje traju od marta prošle godine i ove godine je predviđeno obeležavanje međunarodnog Dana devojčica u IKT sektoru u potpunosti onlajn, kao i prošle godine, kada je Udruženje po prvi put, i to veoma uspešno, ovu manifestaciju preselilo na internet i organizovalo je u digitalnoj formi. Tako je ovaj događaj dobio još dublji smisao, pokazavši i praktično u kojoj meri je IKT sektor značajan. Povećano korišćenje novih tehnologija u vanrednim uslovima pogoduje i uklapa se u ideju samog projekta, podsticanje dece da se uključuju u savremene tokove, na privatnom, a kasnije i na profesionalnom planu.

Međunarodni „Dan devojčica u IKT-u” ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Udruženje poslovnih žena Srbije, kao začetnik u Srbiji, ovaj dan obeležava jedanaestu godinu zaredom. U prethodnih deset godina kroz projekat je prošlo više od 8000 devojčica u Srbiji. Projekat ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *