eRoditelj

Početna » Vesti » Peta dečija šetnja Vilina Dobrica by Hiking Kids

Peta dečija šetnja Vilina Dobrica by Hiking Kids

Hiking kids, projekat organizacije Ekotopia, organizuje petu po redu šetnju za decu i roditelje po Fruškoj Gori. Ovoga puta obilaziće se izvor Vilina Vodica. Tura je planirana za 06.mart u 11 h, a dobra je za sve početnike koji žele da lagano uplove u svet planinarenja.

ŠTA SE OBILAZI?
PLANINARSKI DOM ZANATLIJA – VILINA VODICA – PLANINARSKI DOM ZANATLIJA

KADA SE KREĆE?
– OKUPLJANJE I POLAZAK OD PLANINARSKOG DOMA ZANATLIJA 06.marta 2021.godine u 11 h
TAČNA LOKACIJA POLAZNE TAČKE:
https://maps.app.goo.gl/Y5P4KwYhkGBKHoYQ6

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?
Šetnja počinje od PLANINARSKOG DOMA ZANATLIJA. “Makadamski put nas uvodi u šumu i šalje lagano ka vrhu Astal, do koga mi naravno nećemo stići, jer ćemo se usput odvojiti ka izvoru VILINA VODICA, do koga imamo još poneki kratki spust i uspon. Tu ćemo se za početak dobro napiti ledene vode i spomenuti važnost izvora za opstanak čovečanstva, a zatim prozboriti koju o slovenskoj narodnoj tradiciji i mitologiji, kroz predanja o vilama i možda neku kratku bajku. Nakon vremena prijatnog odmora i okrepljenja, kenućemo natrag ka početnoj tački, a očekuje nas još 3 km stazom kojom smo stigli do izvora, uz nekoliko kratkih uspona na pocetku i konstantni blagi spust nakon toga.”, navode u saopštenju organizatori šetnje,

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?
– Dužina projektovane putanje je oko 6 km. Kako bi se kompletno savladala biće potrebno nekih 3 časa, naravno uz nekoliko kraćih pauza radi priče i odmora.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?
– Za sve one koji nemaju prevoz, ili ga pak žele ponuditi radi podele troškova ili jednostavno kako bi nekome pomogli, mogu potražiti na Facebook-u grupu koja je nazvana Hajd na hajk, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, radi lakše organizacije odlaska u šetnje.
– Ako dolazite sopstvenim prevozom iz Novog Sada, nakon prelaska Mosta slobode, odvajate se na prvom isključenju desno, a zatim na prvom semaforu idete levo. Kada stignete do kružjog toka iskljucite se u prvu desno, a zatim prva levo u Majora Tepića, kojom nastavljate samo pravo i vozite se nekih 5 minuta do Planinarskog doma Zanatlija.

Tačna lokacija:
https://maps.app.goo.gl/Y5P4KwYhkGBKHoYQ6

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *