eRoditelj

Početna » Vesti » Peta dečija šetnja Vilina Dobrica by Hiking Kids

Peta dečija šetnja Vilina Dobrica by Hiking Kids

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on google
Share on email
Hiking kids, projekat organizacije Ekotopia, organizuje petu po redu šetnju za decu i roditelje po Fruškoj Gori. Ovoga puta obilaziće se izvor Vilina Vodica. Tura je planirana za 06.mart u 11 h, a dobra je za sve početnike koji žele da lagano uplove u svet planinarenja.

ŠTA SE OBILAZI?
PLANINARSKI DOM ZANATLIJA – VILINA VODICA – PLANINARSKI DOM ZANATLIJA

KADA SE KREĆE?
– OKUPLJANJE I POLAZAK OD PLANINARSKOG DOMA ZANATLIJA 06.marta 2021.godine u 11 h
TAČNA LOKACIJA POLAZNE TAČKE:
https://maps.app.goo.gl/Y5P4KwYhkGBKHoYQ6

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?
Šetnja počinje od PLANINARSKOG DOMA ZANATLIJA. “Makadamski put nas uvodi u šumu i šalje lagano ka vrhu Astal, do koga mi naravno nećemo stići, jer ćemo se usput odvojiti ka izvoru VILINA VODICA, do koga imamo još poneki kratki spust i uspon. Tu ćemo se za početak dobro napiti ledene vode i spomenuti važnost izvora za opstanak čovečanstva, a zatim prozboriti koju o slovenskoj narodnoj tradiciji i mitologiji, kroz predanja o vilama i možda neku kratku bajku. Nakon vremena prijatnog odmora i okrepljenja, kenućemo natrag ka početnoj tački, a očekuje nas još 3 km stazom kojom smo stigli do izvora, uz nekoliko kratkih uspona na pocetku i konstantni blagi spust nakon toga.”, navode u saopštenju organizatori šetnje,

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?
– Dužina projektovane putanje je oko 6 km. Kako bi se kompletno savladala biće potrebno nekih 3 časa, naravno uz nekoliko kraćih pauza radi priče i odmora.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?
– Za sve one koji nemaju prevoz, ili ga pak žele ponuditi radi podele troškova ili jednostavno kako bi nekome pomogli, mogu potražiti na Facebook-u grupu koja je nazvana Hajd na hajk, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, radi lakše organizacije odlaska u šetnje.
– Ako dolazite sopstvenim prevozom iz Novog Sada, nakon prelaska Mosta slobode, odvajate se na prvom isključenju desno, a zatim na prvom semaforu idete levo. Kada stignete do kružjog toka iskljucite se u prvu desno, a zatim prva levo u Majora Tepića, kojom nastavljate samo pravo i vozite se nekih 5 minuta do Planinarskog doma Zanatlija.

Tačna lokacija:
https://maps.app.goo.gl/Y5P4KwYhkGBKHoYQ6

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.