eRoditelj

Početna » Vesti » Novo izdanje Petsona i Findusa

Novo izdanje Petsona i Findusa

Iz Kreativnog centra stiže lepa vest za sve ljubitelje avantura Petsona i Findusa – uskoro će biti objavljen ilustrovani roman Petson pravi Deda Mraza, u kojem su opisane nove dogodovštine ovog simpatičnog dvojca!

U pitanju je knjiga za decu u tvrdom povezu, s duhovitim ilustracijama i mnogo više teksta nego u slikovnicama o ovim junacima. U knjizi Petson pravi Deda Mraza uživaće predškolci, kojima će čitati roditelji, dok će mlađi osnovci moći da je čitaju samostalno i tako vežbaju tu važnu veštinu.

„Ne valja obećavati previše. Čiča Petsonu se ta rečenica sve više vrzmala po glavi otkad je mačku Findusu obećao da će Deda Mraz doći za Božić. Ali Deda Mraz ne postoji, razmišljao je čiča. I tako je odlučio da u tajnosti napravi mehaničkog Deda Mraza, koji će moći da govori i da se pomera. Ubrzo je shvatio da je sebi zadao gotovo nemoguć zadatak… Findus je na kraju ipak dobio svog Deda Mraza, baš onakvog kakvog je želeo. Ni sam Petson nije shvatao kako njegova mašina tako dobro radi. Prosto da se čovek zapita šta se to zaista dogodilo…“
Knjiga Petson pravi Deda Mraza već je u štampi i biće objavljena početkom decembra, a do 30. novembra je možete kupiti u pretplati, po sniženoj ceni od 1495 dinara (redovna cena knjige biće 2300 dinara).

Pretplatu možete izvršiti na sajtu Kreativnog centra, uz plaćanje uplatnicom ili kreditnom karticom ili lično u knjižarama Kreativni centar u Beogradu:
• TC Eurocentar, Makedonska 30, Beograd (radno vreme: radnim danima od 9 do 21, subotom od 9 do 17 časova, nedeljom ne radi);
• Uroša Martinovića 12 (ulaz iz Omladinskih brigada), Novi Beograd (radno vreme: radnim danima od 9 do 20, subotom od 10 do 15 časova, nedeljom ne radi).
Pretplatna akcija se završava 30. novembra, nakon čega će vam knjiga Petson pravi Deda Mraza biti poslata na kućnu adresu ili ćete moći da je preuzmete u knjižarama (o čemu ćete biti na vreme obavešteni).

Ostvarite popust i budite među prvima koji će pročitati ovaj ilustrovani roman pre nego što se nađe u knjižarama!

Kreativni centar je prethodnih godina objavio više od deset knjiga o Petsonu i Findusu (Kako se mali Findus izgubio, Torta od palačinki, Mačak Findus i petao i druge). Autor svih knjiga o ovim neodoljivim junacima je Sven Nurdkvist (1946), jedan od najznačajnijih švedskih ilustratora i pisaca za decu. Iako je dobro crtao još kao tinejdžer, nekoliko umetničkih škola odbilo je da ga primi na dalje usavršavanje, pa je diplomirao arhitekturu. Ipak, nije prestajao da crta. Od 1983. godine, nakon što je nagrađen na jednom konkursu za dečju knjigu, potpuno se posvećuje pisanju i ilustrovanju knjiga za decu. Čiča Petson i mačak Findus su njegovi širom sveta poznati junaci, a inspiraciju za prve njihove avanture Sven Nurdkvist pronašao je igrajući se sa svojim malim sinovima.

Crteži Svena Nurdkvista prepoznatljivi su po osobenim detaljima i bojama. Svaki crtež je svet za sebe, pun malih stvorenja, a može se gledati dugo i često i svaki put će se videti nešto novo. Možda su upravo zbog toga Nurdkvistovi crteži toliko cenjeni među čitalačkom publikom svih uzrasta – od dece do odraslih.

Knjige o Petsonu i Findusu već 30 godina razveseljavaju decu širom sveta. Prevedene su na 44 jezika, objavljene u preko 70 zemalja i dosad su prodate u više od osam miliona primeraka, a o njihovim dogodovštinama snimljeni su i crtani filmovi.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *