eRoditelj

Početna » Vesti » Mame Šapčanke najavile protest protiv zagadjenja vazduha

Mame Šapčanke najavile protest protiv zagadjenja vazduha

Mame iz Šapca preko facebok strane “Eko straža” najavile protest u četvrtak 11.februara u 17 h ispred šabačke opštine. Razlog protesta je estremno zagadjen vazduh Šapca i opšta zabrinutost majki za zdravlje dece.

Na Facebook stranici Eko straže Šabac  izašlo je obaveštenje o protestu koji su najavile “Mame iz Šapca”. Protest protiv velikih zagadjivača vazduha u Šapcu, zakazan je za sutra, 11.februara sa početkom u 17 h ispred šabačke opštine.

Eko straža, koje je podržala ovaj protest, je neformalna grupa građana koji prvenstveno imaju za cilj širenje svesti o značaju borbe za zaštitu životne sredine, na prvom mestu vazduha! “Sva ekološka pitanja su bitna, ali bolesni se ne možemo boriti protiv ostalih problema, zdravlje je prioritet, a zagađenje vazduha je prvo na liniji da ga dramatično ugrozi.”, navodi na svom sajtu ova neformalna grupa gradjana, koja je u Šapcu postavila ukupno 10 senzora koji na svakih 90 sekundi mere i prikazuju vrednosti PM25 i PM10 suspendovanih čestica na sajtu u nastavku https://maps.sensor.community/#10/44.7636/21.2500

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *