eRoditelj

Početna » Vesti » Mame Šapčanke najavile protest protiv zagadjenja vazduha

Mame Šapčanke najavile protest protiv zagadjenja vazduha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on google
Share on email
Mame iz Šapca preko facebok strane “Eko straža” najavile protest u četvrtak 11.februara u 17 h ispred šabačke opštine. Razlog protesta je estremno zagadjen vazduh Šapca i opšta zabrinutost majki za zdravlje dece.

Na Facebook stranici Eko straže Šabac  izašlo je obaveštenje o protestu koji su najavile “Mame iz Šapca”. Protest protiv velikih zagadjivača vazduha u Šapcu, zakazan je za sutra, 11.februara sa početkom u 17 h ispred šabačke opštine.

Eko straža, koje je podržala ovaj protest, je neformalna grupa građana koji prvenstveno imaju za cilj širenje svesti o značaju borbe za zaštitu životne sredine, na prvom mestu vazduha! “Sva ekološka pitanja su bitna, ali bolesni se ne možemo boriti protiv ostalih problema, zdravlje je prioritet, a zagađenje vazduha je prvo na liniji da ga dramatično ugrozi.”, navodi na svom sajtu ova neformalna grupa gradjana, koja je u Šapcu postavila ukupno 10 senzora koji na svakih 90 sekundi mere i prikazuju vrednosti PM25 i PM10 suspendovanih čestica na sajtu u nastavku https://maps.sensor.community/#10/44.7636/21.2500

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.