eRoditelj

Početna » Vesti » Festival studentskih predstava za decu FISTić 2021

Festival studentskih predstava za decu FISTić 2021

Festival studentskih predstava za decu FISTić održaće se po šesti put od 22. do 25. maja, pod sloganom “Ala je lep ovaj svet”, a posvećen je pitanju ekologije, njene uloge i važnosti u životima svih nas.

Hoće li naši najmlađi moći kada porastu da kažu: “Ala je lep ovaj svet” ili će se pitati – gde je potok, a gde cvet? Hoće, ako od malih nogu počnu da uče koliko je važno da brinemo o prirodi i čuvamo planetu, poručili su organizatori – studentkinje i studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu sa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture.

Glavni program šestog FISTića činiće internacionalna selekcija tri predstave sa akademija umetnosti iz Rusije, Nemačke i Bugarske, kao i festivalska produkcija studenata i studentkinja FDU, koju će publika imati priliku da gleda u pozorištu i onlajn.

Tim FISTić festivala priprema i edukativni prateći program koji sa predstavama glavnog programa ima za cilj da najmlađima ukaže na važnost teme ekologije i očuvanja životne sredine.

Festival se tematski nadovezuje na ovogodišnje 16. izdanje Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST), koji će biti održan pod sloganom “Usta na usta”, a u fokusu ima pitanje klimatskih promena.

 

FB/festivalfistic

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *