eRoditelj

Početna » Vesti » Fedemus 2021 – Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva: Deca kompozitori

Fedemus 2021 – Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva: Deca kompozitori

Dečji kulturni centar Beograd je objavio konkurs 26. Republičke smotre dečjeg muzičkog stvaralaštva, za decu od 7 do 15 godina pod nazivom DECA KOMPOZITORI – FEDEMUS 2021. Konkurs je otvoren od 15. 01. 2021. do 10. 03. 2021. godine.
Deca kompozitori - 26.festival dečjeg muzičkog stvaralaštva

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, konkurs se organizuje za dečju kompoziciju u oblasti vokalnog, instrumentalnog i vokalno-instrumentalnog stvaralaštva koje komponuju deca uzrasta od 7 do 15 godina na časovima muzičke kulture ili kroz slobodne aktivnosti.

Propozicije:

 • Na konkursu mogu da učestvuju učenici osnovnih škola, učesnici muzičkih aktivnosti dečjih kulturnih centara i sličnih dečjih ustanova i asocijacija sa teritorije Srbije.
 • Prijavljene kompozicije moraju biti uredno napisane, a ukoliko je u pitanju vokalna kompozicija, potrebno je priložiti tekst pesme uz obavezne potpise nastavnika muzičke kulture ili osobe koja vodi muzičku aktivnost u drugim dečjim institucijama odnosno asocijacijama, uz overu pečatom i potpisom direktora (u tri primerka).
 • Učesnici konkursa mogu komponovati pojedinačno ili grupno na svoje tekstove ili tekstove svojih vršnjaka.
 • Učesnici konkursa prilažu melodijsku liniju sa upisanim tekstom ili šalju radni snimak na CDu.
 • Učesnici konkursa mogu poslasi kompletan plej bek studijski snimljen.
 • Učesnici konkursa mogu komponovati instrumentalnu kompoziciju za određeni instrument koja mora biti zapisana samostalno ili uz pomoć nastavnika muzičke kulture.
 • Učesnici konkursa mogu komponovati elektronsku, kompjutersku kompoziciju, snimljenu na CD – u, za koje organizator obezbeđuje baletsku pratnju, do 3 minuta
 • Kompozicije se šalju pod punim imenom i prezimenom autora, nazivom institucije ili asocijacije, tačnom adresom i brojem telefona.
 • Kompozicije moraju biti originalne, pisane od strane deteta ili grupe dece a bez intervencija odraslog, nastale u 2020-2021. godini i ne smeju biti izvođene na drugim festivalima.

Selekciona komisija od prispelih kompozicija na konkurs vrši izbor do 10 vokalnih, 12 instrumentalnih i 6 elektronskih koje će se izvoditi na završnom koncertu.

Organizator obezbeđuje matrice za kompozicije koje nisu snimljene u studiju, raspisivanje aranžmana za svaku vokalnu kompoziciju koja će se izvoditi na završnom koncertu, zadržava pravo izbora solista odabrane kompozicije, pratećih vokala i pripreme za završni koncert i obezbeđuje baletsku pratnju za kompjuterske elektronske kompozicije.

Organizator će uz pomoć regionalne selekcione stručne komisije žirirati kompozicije za završne koncerte i republičkog žirija dodeliti nagradu za kompoziciju (I, II i III mesto), nagrada za najbolji tekst i interpretaciju..

Organizator ima ekskluzivno pravo da kompozicije koje odabere Selekciona komisija za izvođenje na završnom koncertu, snimi audio i CD kao i da uvrsti u štampanu zbirku nota, pravo emitovanja u medijima i na drugim Festivalima.

Konkurs je otvoren od 15. 01. 2021. do 10. 03. 2021. godine.

Radove slati poštom na adresu:

 • DEČJI KULTURNI CENTAR BEOGRAD
 • Takovska br. 8

sa naznakom za konkurs Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva «Deca kompozitori» najkasnije do 10. 03. 2021. godine.

Sve informacije u vezi konkursa možete dobiti na brojeve telefona 011 3242 011, muzički urednik Festivala Mirjana Miličić-Prokić 063 8427 849

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *