eRoditelj

Početna » Vesti » Fedemus 2021 – Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva: Deca kompozitori

Fedemus 2021 – Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva: Deca kompozitori

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on google
Share on email
Dečji kulturni centar Beograd je objavio konkurs 26. Republičke smotre dečjeg muzičkog stvaralaštva, za decu od 7 do 15 godina pod nazivom DECA KOMPOZITORI – FEDEMUS 2021. Konkurs je otvoren od 15. 01. 2021. do 10. 03. 2021. godine.
Deca kompozitori - 26.festival dečjeg muzičkog stvaralaštva

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, konkurs se organizuje za dečju kompoziciju u oblasti vokalnog, instrumentalnog i vokalno-instrumentalnog stvaralaštva koje komponuju deca uzrasta od 7 do 15 godina na časovima muzičke kulture ili kroz slobodne aktivnosti.

Propozicije:

 • Na konkursu mogu da učestvuju učenici osnovnih škola, učesnici muzičkih aktivnosti dečjih kulturnih centara i sličnih dečjih ustanova i asocijacija sa teritorije Srbije.
 • Prijavljene kompozicije moraju biti uredno napisane, a ukoliko je u pitanju vokalna kompozicija, potrebno je priložiti tekst pesme uz obavezne potpise nastavnika muzičke kulture ili osobe koja vodi muzičku aktivnost u drugim dečjim institucijama odnosno asocijacijama, uz overu pečatom i potpisom direktora (u tri primerka).
 • Učesnici konkursa mogu komponovati pojedinačno ili grupno na svoje tekstove ili tekstove svojih vršnjaka.
 • Učesnici konkursa prilažu melodijsku liniju sa upisanim tekstom ili šalju radni snimak na CDu.
 • Učesnici konkursa mogu poslasi kompletan plej bek studijski snimljen.
 • Učesnici konkursa mogu komponovati instrumentalnu kompoziciju za određeni instrument koja mora biti zapisana samostalno ili uz pomoć nastavnika muzičke kulture.
 • Učesnici konkursa mogu komponovati elektronsku, kompjutersku kompoziciju, snimljenu na CD – u, za koje organizator obezbeđuje baletsku pratnju, do 3 minuta
 • Kompozicije se šalju pod punim imenom i prezimenom autora, nazivom institucije ili asocijacije, tačnom adresom i brojem telefona.
 • Kompozicije moraju biti originalne, pisane od strane deteta ili grupe dece a bez intervencija odraslog, nastale u 2020-2021. godini i ne smeju biti izvođene na drugim festivalima.

Selekciona komisija od prispelih kompozicija na konkurs vrši izbor do 10 vokalnih, 12 instrumentalnih i 6 elektronskih koje će se izvoditi na završnom koncertu.

Organizator obezbeđuje matrice za kompozicije koje nisu snimljene u studiju, raspisivanje aranžmana za svaku vokalnu kompoziciju koja će se izvoditi na završnom koncertu, zadržava pravo izbora solista odabrane kompozicije, pratećih vokala i pripreme za završni koncert i obezbeđuje baletsku pratnju za kompjuterske elektronske kompozicije.

Organizator će uz pomoć regionalne selekcione stručne komisije žirirati kompozicije za završne koncerte i republičkog žirija dodeliti nagradu za kompoziciju (I, II i III mesto), nagrada za najbolji tekst i interpretaciju..

Organizator ima ekskluzivno pravo da kompozicije koje odabere Selekciona komisija za izvođenje na završnom koncertu, snimi audio i CD kao i da uvrsti u štampanu zbirku nota, pravo emitovanja u medijima i na drugim Festivalima.

Konkurs je otvoren od 15. 01. 2021. do 10. 03. 2021. godine.

Radove slati poštom na adresu:

 • DEČJI KULTURNI CENTAR BEOGRAD
 • Takovska br. 8

sa naznakom za konkurs Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva «Deca kompozitori» najkasnije do 10. 03. 2021. godine.

Sve informacije u vezi konkursa možete dobiti na brojeve telefona 011 3242 011, muzički urednik Festivala Mirjana Miličić-Prokić 063 8427 849

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.