eRoditelj

Početna » Vesti » Hiking Tour Serbia organizuje drugu dečiju šetnju “Veselište”

Hiking Tour Serbia organizuje drugu dečiju šetnju “Veselište”

Hiking Tour Serbia je zbog velikog interesovanja roditelja i dece, nakon prve organizovane šetnje po Fruškoj Gori, koja je imala neverovatan odziv, najavio i drugu turu šetnje, putanje oko 5 km. Okupljanje i polazak na Selištu u ponedeljak 15.februara u 11 h.

DOPUNA VESTI – POPUNJENO!

 

Šetnja je planirana za 15. februar 2021. u 11: 00 h. Okupljanje i polazak na Selištu.

TAČNA LOKACIJA POLAZNE TAČKE:
https://maps.app.goo.gl/ratcNRppgCNKtQTo8

Šetnja kreće sa blagim usponom do vidikovca SELIŠTE odakle puca pogled na Novi Sad. Pričaće se o vidikovcima, prednostima koje nam pruža mogućnost da nešto vidimo iz daljine ili visine.
Vraćamo se na makadamski put i nastavljamo lagani uspon ka brdašcetu zvanom AVALA, blagoslovenom nepreglednim vinogradima sa jedne i pogledom ka Banstolu, Dunavu i Mostu kod Beške. Pričamo o putevima i mostovima, voću i povrću ovih krajeva, vinovoj lozi kao posebno važnoj vrsti za čitavo podneblje i njenom dolasku na ove prostore.
Odatle kreće lagani spust ka PLANINARSKOM DOMU STRAŽILOVO, koji je fantastično prilagođen deci, opremljen ljuljaškama, terenima za igru, različitim biljnim vrstama sa edukativnim tablama. Od početka šetnje do samog doma ima oko 2.5 km puta.
Ovde se zadržavamo oko sat vremena radi pauze, odmora, kako bismo se zgrejali i pripremili za povratak. Očekuje nas još 2.5 km šetnje natrag istim putem ka polaznoj tački krećući se u početku kratkim delom uzbrdo, a zatim po ravnom i na kraju spust ka Selištu.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?
– Dužina projektovane putanje je oko 5 km. Biće potrebno oko 3 sata pešačenja, zajedno sa pauzom u planinarskom domu, koja će trajati bar sat vremena.
Ukupno procenjeno vreme trajanja je 4 časa. Tura je izuzetno lagana i preporučuje se i odraslima koji tek kreću sa planinarenjem i svim početnicima.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?
– Nijedan gradski prevoz ne vozi do ove lokacije, tako da je jedini mogući način dolaska na početnu tačku kolima.
– Preporuka za vozače je da kada dođu do Bukovca, a u mesto će vas uvesti ulica Karađorđeva, skrenete desno preko mosta u Fruškogorsku, zatim odmah levo u Kralja Petra I, opet prva desno u Vojvođansku, a iz nje opet prva desno na Partizanski put. Takođe, na ovaj put će vas navoditi i table u Bukovcu, koje usmeravaju ka Bike parku. Od njega treba produžiti još napred sve dok se ne stigne.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSE MALI I VELIKI HAJKERI U PEŠAČENJE?!
– Minimalno 1l vode, udobne i jake patike za šetnju, užinu, sendviče, suvo i sveže voće, povrće,  kačket ili kapu, naočare za sunce, rezervnu garderobu i šta god da smatrate da je neophodno Vama i detetu za udobnu šetnju.

Šetnje se ne naplaćuju prilikom prijave, ali mogu biti podržane donacijama učesnika na kraju obilaska, u iznosu koji sami odredite.

Rezervacije su obavezne i mogu se obaviti preko inboksa Fejsbuka ili Instagrama Hiking Tour Serbia. Broj prijava je ograničen.

Za detaljnije informacije o planu šetnje i drugim pojedinostima, posetite facebook stranicu Hiking Tour Serbia – DRUGA dečija šetnja VESELIŠTE by Hiking Kids.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *