eRoditelj

Početna » Vesti » Danas i sutra na Kalemegdanu predstava “Pitam se pitam, koliko sam bitan”

Danas i sutra na Kalemegdanu predstava “Pitam se pitam, koliko sam bitan”

Pozorište “Boško Buha” će u okviru ovogodišnjeg Belefa odigrati predstavu “Pitam se, pitam, koliko sam bitan”, Erlenda Lua po dramatizaciji Milene Depolo, a u režiji Jane Maričić. Predstavu možete pogledati na Kalemegdanu, iza Prirodnjačkog muzeja, sa početkom u 18h.

preporučeni uzrast: 5-12 godina
trajanje: 50 min

O predstavi
Erlend Lu, čuveni norveški savremeni pisac, i jedan od omiljenih pisaca domaće čitalačke publike, napisao je i serijal knjiga za decu čiji je glavi junak vozač viljuškara Kurt.

U ovoj priči, Kurt je, zbog visokog društva u kom se kreće, postao nesiguran u sebe, i sa svojim malim sinom polazi u potragu za svojim velikim delom koje će mu pomoći da i on postane važan u svom okruženju.

Dok smo pravili ovu predstavu za decu, nismo želeli da budemo neki ”pametni veliki ljudi” koji će ih nečemu naučiti. Uostalom, deca su vrlo često mnogo pametnija od nas, baš kao što je i Bud, koji ima svega nekoliko godina, pametniji od svog tate Kurta. Hteli smo da deci ispričamo priču i da sa njima podelimo misli, brige i osećanja koja su se u nama rađala dok smo se družili sa Erlendom Luom i njegovim glavnim junakom, Kurtom.

Normalno je u isto vreme biti običan i neobičan.
Normalno je ostaviti za sobom neke tragove koji su dobri, ali i neke koji nisu tako dobri.
Ne moramo da budemo svetski šampioni da bi nas neko voleo.
Neku zaista bitnu stvar ćemo uraditi tek onda ako za nju ne očekujemo aplauze. Ako je radimo samo zato što nam je zaista bitna, a ne da bismo zadivila druge.
Milena Depolo

3./ 4. jul | 18.00

Kalemegdan – mala scena (iza Prirodnjačkog muzeja)
🎭 Igraju:
Stefan Bundalo
Aleksandar Milković
Teodora Ristoviski
Miloš Vlalukin
Jelena Trkulja

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *