eRoditelj

Početna » Vesti » Četvrti Dečiji festival Oplenac u organizaciji fondacije Koreni

Četvrti Dečiji festival Oplenac u organizaciji fondacije Koreni

Dečji festival Oplenac održaće se po četvrti put na Oplencu 12.09.2021. na otvorenom, u šumi iza crkve Svetog Đorđa. Festival traje od 11 do 18h.

foto: Nenad Jakovljević

Dečji festival se održava pod sloganom “U zdravoj sredini rastu zdrava deca”, što je usmerilo aktivnosti na Festivalu u 3 pravca:

– zdrava ishrana

– zdrave aktivnosti

– zdravo okruženje.

U okviru radionice zdrave hrane deca i roditelji moći će da nauče osnove izbalansirane ishrane, deca kroz igru sa voćem i povrćem, a roditelji kroz razgovor sa nutricionistima. Zatim, tu je niz aktivnosti koje stimulišu razvoj važnih veština kod mališana, kako fizičkih tako i mentalnih: deca će imati priliku da jašu konje, oprobaju se u streličarstvu, prisustvuju nekoj od brojnih kreativno-edukativnih radionica, i još mnogo toga. Biće postavljena i senzorna šuma za bebe, malu decu i decu sa smetnjama u razvoju, poligon spretnosti za razvoj motoričkih sposobnosti, razni sportski treninzi (fudbal, borilačke veštine), kao i igre bez granica.

Na kraju, deca će kroz igru učiti o zaštiti životne sredine, pošumljavanju, reciklaži i odnosu prema životinjama.

Aktivnosti su prilagođene deci uzrasta od 6 meseci naviše. Prisustvo roditelja ili staratelja je obavezno zarad bezbednosti dece.

Ulaz na Dečji festival Oplenac je besplatan.

Događaj se održava u skladu sa aktuelnim protivepidemiološkim merama.

Festival organizuje Fondacija “Koreni” u saradnji sa Zadužbinom kralja Petra I. Fondacija Koreni deluje pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević.

Fondacija je do sada uspešno organizovala tri dečja festivala na Oplencu koz koje je prošlo oko 1300 dece, i okupila veliki broj prijatelja i donatora koji su podržali sam Festival.

Cilj Festivala da stvorimo zdraviju sredinu za odrastanje naše dece podržao je i generalni sponzor Dečjeg festivala Oplenac Moja Kravica.

Kompanija Imlek učestvuje na Dečjem festivalu Oplenac u skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom podrške dečjim manifestacijama. Mališani će imati priliku da uživaju u Moja Kravica mleku prepoznatljivog ukusa i kvaliteta, ključnoj namirnici u ishrani koja stimuliše njihov rast i razvoj. Mleko se svrstava u jedan od najpreporučljivijih napitaka za zdravo odrastanje upravo zahvaljujući vitaminima i mineralima koji su njegov prirodni sastojak a koji najvećim delom pospešuju jačanje i očuvanje zuba i kostiju kod najmlađih.

Na ovogodišnjem Festivalu očekuje nas više od 30 različitih aktivnosti, a samo neki od učesnika su:

● Beo Zoo vrt

● radionice Oblutak

● Ekološka radionica u organizaciji Domis Team-a

● Radionica zdrave hrane uz nutricionistu Živku Vlajković

● Kulturno-umetničko društvo Oplenac

● Konjički klub Urban cowboy

● Oplenačko streličarsko udruženje

● Udruženje stručnjaka za podršku deci i mladima Logos T

Festival su podržale i renomirane organizacije poput Mensa Srbije, FICE Srbija, kao i opština Topola, Javno-komunalno preduzeće Topola, i td.

Važno je naglasiti da svi učesnici i organizatori na festivalu rade potpuno volonterski, a sva dobit sa festivala usmerena je u dobrotvorne svrhe, ka projektima za razvoj dece i mladih.

Autor fotografija: Nenad Jakovljević

 

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *