eRoditelj

Početna » Vesti » Četvrti Dečiji festival Oplenac u organizaciji fondacije Koreni

Četvrti Dečiji festival Oplenac u organizaciji fondacije Koreni

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on google
Share on email
Dečji festival Oplenac održaće se po četvrti put na Oplencu 12.09.2021. na otvorenom, u šumi iza crkve Svetog Đorđa. Festival traje od 11 do 18h.

foto: Nenad Jakovljević

Dečji festival se održava pod sloganom “U zdravoj sredini rastu zdrava deca”, što je usmerilo aktivnosti na Festivalu u 3 pravca:

– zdrava ishrana

– zdrave aktivnosti

– zdravo okruženje.

U okviru radionice zdrave hrane deca i roditelji moći će da nauče osnove izbalansirane ishrane, deca kroz igru sa voćem i povrćem, a roditelji kroz razgovor sa nutricionistima. Zatim, tu je niz aktivnosti koje stimulišu razvoj važnih veština kod mališana, kako fizičkih tako i mentalnih: deca će imati priliku da jašu konje, oprobaju se u streličarstvu, prisustvuju nekoj od brojnih kreativno-edukativnih radionica, i još mnogo toga. Biće postavljena i senzorna šuma za bebe, malu decu i decu sa smetnjama u razvoju, poligon spretnosti za razvoj motoričkih sposobnosti, razni sportski treninzi (fudbal, borilačke veštine), kao i igre bez granica.

Na kraju, deca će kroz igru učiti o zaštiti životne sredine, pošumljavanju, reciklaži i odnosu prema životinjama.

Aktivnosti su prilagođene deci uzrasta od 6 meseci naviše. Prisustvo roditelja ili staratelja je obavezno zarad bezbednosti dece.

Ulaz na Dečji festival Oplenac je besplatan.

Događaj se održava u skladu sa aktuelnim protivepidemiološkim merama.

Festival organizuje Fondacija “Koreni” u saradnji sa Zadužbinom kralja Petra I. Fondacija Koreni deluje pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević.

Fondacija je do sada uspešno organizovala tri dečja festivala na Oplencu koz koje je prošlo oko 1300 dece, i okupila veliki broj prijatelja i donatora koji su podržali sam Festival.

Cilj Festivala da stvorimo zdraviju sredinu za odrastanje naše dece podržao je i generalni sponzor Dečjeg festivala Oplenac Moja Kravica.

Kompanija Imlek učestvuje na Dečjem festivalu Oplenac u skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom podrške dečjim manifestacijama. Mališani će imati priliku da uživaju u Moja Kravica mleku prepoznatljivog ukusa i kvaliteta, ključnoj namirnici u ishrani koja stimuliše njihov rast i razvoj. Mleko se svrstava u jedan od najpreporučljivijih napitaka za zdravo odrastanje upravo zahvaljujući vitaminima i mineralima koji su njegov prirodni sastojak a koji najvećim delom pospešuju jačanje i očuvanje zuba i kostiju kod najmlađih.

Na ovogodišnjem Festivalu očekuje nas više od 30 različitih aktivnosti, a samo neki od učesnika su:

● Beo Zoo vrt

● radionice Oblutak

● Ekološka radionica u organizaciji Domis Team-a

● Radionica zdrave hrane uz nutricionistu Živku Vlajković

● Kulturno-umetničko društvo Oplenac

● Konjički klub Urban cowboy

● Oplenačko streličarsko udruženje

● Udruženje stručnjaka za podršku deci i mladima Logos T

Festival su podržale i renomirane organizacije poput Mensa Srbije, FICE Srbija, kao i opština Topola, Javno-komunalno preduzeće Topola, i td.

Važno je naglasiti da svi učesnici i organizatori na festivalu rade potpuno volonterski, a sva dobit sa festivala usmerena je u dobrotvorne svrhe, ka projektima za razvoj dece i mladih.

Autor fotografija: Nenad Jakovljević

 

 

 

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.