eRoditelj

Početna » Vesti » Audicija u Malom pozorištu “Duško Radović”

Audicija u Malom pozorištu “Duško Radović”

Muzičko opersko teatarska organizacija MOTO raspisuje Audiciju za orkestar u okviru projekta „Opera: Past, Present, Perfect!“, koja će biti održana 11. i 12. septembra u Malom pozorištu „Duško Radović“.

Audicija je otvorena za učenike i studente muzičkih škola i fakulteta, za instrumente violina, viola, klarinet, oboa, fagot i truba.

U saradnji sa Malim pozorištem „Duško Radović“, pod pokroviteljstvom Kreativne Evrope, MOTO priprema premijerno izvođenje opere za decu „Dečija soba“. Ova opera za decu kompozitora Milenka Živkovića po tekstu Desanke Maksimović je prva dečija opera, u klasičnoj operskoj formi, napisana u Srbiji i izvedena samo jednom, 20. februara 1941. godine. Ovo jedinstveno delo, rad dvoje velikana srpske umetnosti, pokazatelj je naprednog mišljenja i stepena razvoja srpske umetničke scene, koja je u prvoj polovini dvadesetog veka išla u korak sa najsavremenijim umetničkim strujanjima u Evropi. Sa ponosom ističemo da smo zaboravljenu partituru rekonstruisali i da ovo jedinstveno delo vraćamo na scenu u novembru 2021. godine.

Izvođači koji budu izabrani na audiciji će imati priliku da stiču iskustvo u radu operskog orkestra i sarađuju sa profesionalnim orkestarskim umetnicima koji će biti njihovi mentori i kolege u orkestru. Dvoje najuspešnijih izhvođača će biti učesnici „Music International Summer Academy“ u Tbilisiju (Gruzija) koju vode naši partneri YMIAG.

Opera će biti izvedena pod dirigentskom palicom maestra Milana Nedeljkovića i u izvođenju polaznika projekta „Opera: Past, Present, Perfect!“

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i fotografiju na mejl: kontakt@moto.org.rs. Svi zainteresovani kandidati potrebno je da pripreme prvi stav koncert ili komad po izboru u trajanju od 5 do 10 minuta. Kandidati su dužni da sami obezbede korepeptitora ukoliko im je potreban.

Rok za prijave na audiciju je 10. septembar.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *