eRoditelj

Početna » Vesti » „SVESRPSKI DEČJI SABOR“

„SVESRPSKI DEČJI SABOR“

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on google
Share on email
Naši mladi važni gosti imali su priliku da upoznaju Beograd i posete Palatu Srbija , Narodnu skupštinu Republike Srbije, Hram Svetog Save i Muzej Nikole Tesle. Podršku manifestaciji dala je i Turistička organizacija Beograda, koja je pripremila prigodne poklone za decu.

Pored obilaska značajnih državnih institucija i upoznavanja sa istorijom i kulturom Republike Srbije, u okviru „Svesrpskog dečjeg sabora” organizovan je i svečani koncert na Velikoj sceni Donka Špiček Dečjeg kulturnog centra Beograd, koji je otvorio gospodin Arno Gujon, v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

 

Na programu, koji je vodila Ana Vučić, glumica i Iva Jovanović, učenica OŠ Starina Novak iz Beograda, nastupila su deca iz nemačko-srpskog društva iz Frankfurta sa folklornom numerom, potom deca iz AKUD Kolo – Ćirlandija iz Kopra, mladi iz Gimnazije Dositej Obradović iz Temišvara, Dečji hor Javorčići iz Vukovara, Umetnički centar Talija iz Beograda, učenici Osnovne škole Starina Novak iz Beograda, dečiji Hor Čarolija i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd. Scenario za ovaj program napisao je naš divni pisac Slobodan Stanišić. Nakon svečanog koncerta i zvaničnog dela manifestacije, svi smo se družili na zabavno-rekreativnom programu i žurci, koju uvek svi željno iščekuju.

 

 

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.