eRoditelj

Početna » Vesti » „SVESRPSKI DEČJI SABOR“

„SVESRPSKI DEČJI SABOR“

Naši mladi važni gosti imali su priliku da upoznaju Beograd i posete Palatu Srbija , Narodnu skupštinu Republike Srbije, Hram Svetog Save i Muzej Nikole Tesle. Podršku manifestaciji dala je i Turistička organizacija Beograda, koja je pripremila prigodne poklone za decu.

Pored obilaska značajnih državnih institucija i upoznavanja sa istorijom i kulturom Republike Srbije, u okviru „Svesrpskog dečjeg sabora” organizovan je i svečani koncert na Velikoj sceni Donka Špiček Dečjeg kulturnog centra Beograd, koji je otvorio gospodin Arno Gujon, v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

 

Na programu, koji je vodila Ana Vučić, glumica i Iva Jovanović, učenica OŠ Starina Novak iz Beograda, nastupila su deca iz nemačko-srpskog društva iz Frankfurta sa folklornom numerom, potom deca iz AKUD Kolo – Ćirlandija iz Kopra, mladi iz Gimnazije Dositej Obradović iz Temišvara, Dečji hor Javorčići iz Vukovara, Umetnički centar Talija iz Beograda, učenici Osnovne škole Starina Novak iz Beograda, dečiji Hor Čarolija i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd. Scenario za ovaj program napisao je naš divni pisac Slobodan Stanišić. Nakon svečanog koncerta i zvaničnog dela manifestacije, svi smo se družili na zabavno-rekreativnom programu i žurci, koju uvek svi željno iščekuju.

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *