eRoditelj

Početna » Vesti » Slikovnica CRVENILO o vršnjačkom nasilju i kako mu se suprotstaviti

Slikovnica CRVENILO o vršnjačkom nasilju i kako mu se suprotstaviti

Odiseja s ponosom predstavlja novo izdanje, slikovnicu CRVENILO belgijskog pisca i ilustratora Jana de Kindera o vršnjačkom nasilju. Kako se suprotstaviti siledžijama ako ih se plašimo? Ova divno ilustrovana knjiga nudi rešenje.

Sve je počelo kao sitnica. Devojčici je bilo smešno kad se njen drug iz razreda zacrveneo na školskom igralištu. Svi su se smejali, ali jedan dečak kao da je malo preterao sa šalom… Kako zaustaviti vršnjačko nasilje ako se i sami plašimo nasilnika?

 

Višestruko nagrađivani pisac i ilustrator Jan de Kinder napisao je i oslikao kratku ali veoma upečatljivu priču koja motiviše decu da se suprotstave siledžijama i pokažu saosećanje prema slabijima od sebe.

Jan de Kinder (1964), belgijski autor i ilustrator. Osvojio je brojne nagrade u Belgiji i inostranstvu u domenu književnosti za decu. Godine 2015. osvojio je najprestižnije nagrade – The Original Art Reward na izložbi Ilustracija dečje knjige Društva ilustratora u Njujorku i nagradu USBBY za izvrsnu međunarodnu knjigu. Ilustrovao je više od četrdeset knjiga, među kojima su i one koje je sam napisao.

Ilustracijama nastoji da prikaže emocije i stvori direktne i snažne narative koje odlikuje upečatljiva atmosfera. Omiljena boja mu je crvena, bilo koje nijanse.

Crvenilo je prva knjiga u Odisejinom projektu “I ti možeš da promeniš svet” koji je podržan od strane programa Kreativna Evropa.

Promotivni trejler: 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *