eRoditelj

Početna » Vesti » Održan četvrti Dečji festival Oplenac u organizaciji fondacije Koreni

Održan četvrti Dečji festival Oplenac u organizaciji fondacije Koreni

U nedelju 12. septembra održan je četvrti po redu Dečji festival Oplenac u šumi iza crkve Svetog Đorđa.

autor fotografije: Vladimir Marković

Festival je okupio oko 3500 posetilaca koji su uživali u prelepom ambijentu oplenačke šume i više od 30 aktivnosti koje su bile dostupne mališanima. Jahanje, streličarstvo, edukativno-kreativne radionice, igre bez granica i školica folklora samo su neke od aktivnosti koje su bile dostupne, a novina na ovogodišnjem festivalu koja je privukla puno pažnje bila je senzorna šuma namenjena maloj deci i deci sa smetnjama u razvoju. Jedna od najpopularnijih bila je i radionica lepog ponašanja prema životinjama u organizaciji Beo zoo vrta, gde su deca mogla da pomaze loptaste pitone, jastreba i patuljaste kozice.

Ulaz je bio besplatan kao i skoro sve aktivnosti na Festivalu, a svi učesnici i organizatori radili su potpuno volonterski. Sve donacije prikupljene na Festivalu biće usmerene ka izgradnji igrališta za decu u Topoli.

Festival je u organizaciji Fondacije Koreni pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice, a generalni sponzor bila je Moja kravica. Kompanija Imlek učestvovala je na Dečjem festivalu Oplenac u skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom podrške dečijim manifestacijama. Mališani su mogli da uživaju u Moja Kravica mleku prepoznatljivog ukusa i kvaliteta, ključnoj namirnici u ishrani koja stimuliše njihov rast i razvoj. Mleko se svrstava u jedan od najpreporučljivijih napitaka za zdravo odrastanje upravo zahvaljujući vitaminima i mineralima koji su njegov prirodni sastojak a koji najvećim delom pospešuju jačanje i očuvanje zuba i kostiju kod najmlađih.

NjKV princeza Ljubica Karađorđević je nakon Festivala izjavila:

“Oduševljeni smo odzivom koji je bio dvostruko veći nego što smo očekivali. Dan je protekao savršeno, a deca nisu znala kuda će pre od mnoštva aktivnosti koje smo pripremili. Najpopularniji su kao i prethodnih godina bili jahanje i streličarstvo, ali je senzorni kutak pretio da ozbiljno ugrozi ovu poziciju.

Ovogodišnji Festival je bio svojevrstan test za nas, jer imamo planove da događaj poraste i da u narednim godinama čitav Oplenac postane dečji na par dana. Veoma mi je drago što su se deca uključila i sjajno reagovala na radionicu zdrave hrane. Cilj nam je bio da pokrenemo razgovor o količini štetnih namirnica u dečjoj ishrani, pogotovo o šećeru i margarinu, tako da su svi proizvodi služeni na Festivalu bili bez ova dva sastojka.

Koliko sutra počinjemo sa planovima za naredni Festival, puni elana i prelepih utisaka koje su nam posetioci preneli.”

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *