eRoditelj

Početna » Vesti » Odiseja predstavlja novu knjigu “Klinci iz Bučnog sela”

Odiseja predstavlja novu knjigu “Klinci iz Bučnog sela”

Odiseja s ponosom predstavlja novu knjigu Astrid Lindgren, “Klinci iz Bučnog sela”. Klasik švedske književnosti za decu iz pera autorke knjiga o Pipi Dugoj Čarapi prvi put na srpskom jeziku. Dobro došli u jedno malo, ali vrlo bučno selo!

U ovom selu postoje tri imanja: Sredac, Prisojac i Osojac, gde živi šestoro mališana koji se zabavljaju od jutra do mraka. Klinci iz Bučnog sela su nerazdvojni drugari – gotovo sve rade zajedno. Svakog jutra idu u školu a u slobodno vreme roditeljima pomažu da obave poslove na imanju. Oni svaki zadatak s lakoćom pretvore u igru i novu avanturu.

Modernoj, gradskoj deci njihov život izgleda kao san. Zamislite da dremate na plastu sena, lovite šumske jagode ili pravite kućicu u pećini! Ko ne bi poželeo da živi u Bučnom selu?

Knjiga ,,Klinci iz Bučnog sela” objavljena je 1947. godine, a od tada je prevdena na 40 jezika. Prva je u serijalu koji se sastoji od pet knjiga, od kojih je poslednja objavljena 1967. godine. Po likovima iz serijala snimljena su dva igrana filma.

Knjigu je sa švedskog prevela Slavica Milosavljević, a ilustrovala Tijana Knežević.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *