eRoditelj

Početna » Vesti » Odiseja predstavlja novu knjigu “Klinci iz Bučnog sela”

Odiseja predstavlja novu knjigu “Klinci iz Bučnog sela”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on google
Share on email
Odiseja s ponosom predstavlja novu knjigu Astrid Lindgren, “Klinci iz Bučnog sela”. Klasik švedske književnosti za decu iz pera autorke knjiga o Pipi Dugoj Čarapi prvi put na srpskom jeziku. Dobro došli u jedno malo, ali vrlo bučno selo!

U ovom selu postoje tri imanja: Sredac, Prisojac i Osojac, gde živi šestoro mališana koji se zabavljaju od jutra do mraka. Klinci iz Bučnog sela su nerazdvojni drugari – gotovo sve rade zajedno. Svakog jutra idu u školu a u slobodno vreme roditeljima pomažu da obave poslove na imanju. Oni svaki zadatak s lakoćom pretvore u igru i novu avanturu.

Modernoj, gradskoj deci njihov život izgleda kao san. Zamislite da dremate na plastu sena, lovite šumske jagode ili pravite kućicu u pećini! Ko ne bi poželeo da živi u Bučnom selu?

Knjiga ,,Klinci iz Bučnog sela” objavljena je 1947. godine, a od tada je prevdena na 40 jezika. Prva je u serijalu koji se sastoji od pet knjiga, od kojih je poslednja objavljena 1967. godine. Po likovima iz serijala snimljena su dva igrana filma.

Knjigu je sa švedskog prevela Slavica Milosavljević, a ilustrovala Tijana Knežević.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.