eRoditelj

Početna » Vesti » „Novogodišnja muzička bajka“ u Filharmoniji

„Novogodišnja muzička bajka“ u Filharmoniji

Beogradska filharmonija poklanja najmlađoj publici „Novogodišnju muzičku bajku“ čija je onlajn premijera zakazana za 7. januar u 12 časova na Jutjub kanalu.
novogodisnja-muzicka-bajka

Autorke muzičke bajke su violistkinja Tamara Marinković-Tomić i violinistkinja Slavica Perić, prepoznatljiva lica edukativnih programa Beogradske filharmonije. One su i naratorke priče o Muzikogradu u kome se sakupljaju specijalne muzičke želje i pripremaju pokloni za svu decu sveta. Glavni junaci su Deda Mraz u tumačenju Ivana Tasovca, koji treba irvasa Đuru, odnosno Aleksandra Saleta Radulovića, da nauči da svira klavir.

„Iz ove naše blesave filharmonijske kuhinje, nastala je prelepa priča o muzici, ljubavi i drugarstvu. Mnogo smo se zabavljali dok smo je stvarali, nadamo se da će je voleti i naši mali drugari. Sa željom da im ulepšamo prazničnu atosferu, poručujemo da jedva čekamo da ih vidimo ponovo, glasne i nasmejane u Beogradskoj filharmoniji“, rekao je direktor Ivan Tasovac.

U muzičkoj bajci mališani će moći da čuju numere Mocarta i Betovena, ali i puno zvučnih efekata koje perkusionista Sale Radulović svira, bukvalno, na svemu. Tu su praporci, gong, kravlje zvono, kozji nokti, šmirgla, čekić, ovca koja plače, novine, selotejp, trijangl, sirena za bicikl.

Pored toga što će moći da vide ove neobične instrumente i upotrebu njihovog zvuka, klinci će priču iz Muzikograda doživeti i uz crteže koje su Beogradskoj filharmoniji poklonili njeni verni drugari.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *