eRoditelj

Početna » Vesti » Dadov raspisuje audiciju za školu glume i govora

Dadov raspisuje audiciju za školu glume i govora

Dadov kao najstarije omladinsko pozorište u Beogradu, tradicionalno pred početak nove sezone otvara svoja vrata za prijem novih članova. Audicije će se održati 8. 9. i 10. januara 2021. godine u 11 časova.
Dadov raspisuje audiciju za školu glume i govora

Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imitacije. Časovi se održavaju vikendom u četri grupe u zavisnosti od uzrasta.

DADOV je omladinsko pozorište koje više od 60 godina verno prati svoju pionirsku misiju vrhunske pozorišne umetnosti viđene kroz oči uvek novih generacija mladih glumaca i umetnika. Mladi glumci dolazili bi kao deca a odlazili u svoje velike karijere, pa je manji je posao nabrojati poznate bardove jugoslovenskog i srpskog glumišta koji nisu imali svoje početke u DADOV-u nego setiti se duge liste onih koji jesu. Neka od  imena onih koji su svoje karijere započeli u DADOV-u ostaće zauvek zapamćena u istoriji jugoslovenskog  i srpskog teatra poput Miloša Žutića, Svetlane Cece Bojković, Predraga Ejdusa, Jelisavete Seke Sablić, Feđe Stojanovića, Mirjane Karanović, Dare Džokić, dok drugi uspešno ispisuju svoja imena na pozorišnoj sceni Beograda i Srbije poput  Marka Živića, Miloša Samolova, Srđana Karanovića, Nenada Stojmenovića, Gorana Jevtića do onih najmlađih generacija Miloša Bikovića, Tamare Dragičević, Ivana Zekića, i Brankice Sebastijanović.

Više od pola veka DADOV je mesto u kome osnovci i srednjoškolci u okviru Škole glume i govora razvijaju svoje talente, stiču brojne veštine, tehnike i znanja za bavljenje  glumačkom profesijom, formiraju prve glumačke talente i uče osnove glumačkog zanata koji im omogućavaju da oslobođeno, samouvereno i maštovito dejstvuju sa scene. Osim toga, škola je idealna prilika za druženje, oslobađanje od stidnjivosti, učenje pravilnog i prirodnog govora, mesto na kome stiču prve simpatije, mesto na kome kroz igru i druženje upoznaju sebe i svet oko sebe. 

Dugogodišnji tim predavača čine eminetni profesori glume Darijan Mihajlović,  Srđan J. Karanović (profesori na Fakultetu dramskih umetnosti) i Predrag Stojmenović (profesor glume na Akademiji umetnosti), takođe saradnici su i profesor dikcije Radovan Knežević (profesor na Fakultetu dramskih umetnosti), dok scenski pokret  predaje koregraf Milan Gromilić.

Sve ostale informacije povodom audicije možete dobiti putem telefona 011/ 3243-643 ili posetom na Facebook i Instagram stranicu pozorišta DADOV.  

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *