eRoditelj

Početna » Vesti » 71. rođendan Malog pozorišta “Duško Radović”

71. rođendan Malog pozorišta “Duško Radović”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on google
Share on email
Malo pozorište „Duško Radović“ će u petak 23. oktobra proslaviti 71. rođendan! Program će početi izvođenjem predstave „Dečak sa koferom“ po tekstu Majka Kenija u režiji Damjana Kecojevića, nakon čega će tradicionalno biti dodeljene godišnje nagrade „Božidar Valtrović“, „Marija Kulundžić“ i „Milena Načić“.

PROSLAVA 71. ROĐENDANA MALOG POZORIŠTA „DUŠKO RADOVIĆ“

Odluku o dodeli nagrada za najuspešnija umetnička ostvаrenja u predstavama koje su premijerno izvedene u prethodnih godinu dana, doneo je tročlani žiri u sastavu Miloš Samolov (predsednik), Dušica Sinobad (član) i Tatjana Stanković (član).
Pored godišnjih nagrada, tom prilikom, direktor pozorišta Aleksandar Nikolić, dodeliće jubilarne nagrade i zahvalnice.
Podsećamo da je u prethodnih godinu dana Malo pozorište „Duško Radović“ izvelo četiri premijere i to: „Srce u junaka Kraljevića Marka“ u režiji Juga Radivojevića“, „Pepeljuga“ u režiji Stevana Bodrože, „Guliver“ u režiji Isidore Goncić i „Dečak sa koferom“ u režiji Damjana Kecojevića.

NASTAVAK PROGRAMA “MALI POZORIŠNI EKSPERTI”
Pozorišna organizacija Tri groša i Malo pozorište Duško Radović pozivaju decu uzrasta od 8 do 12 godina da se pridruže programu Mali pozorišni eksperti.
Mali pozorišni eksperti je program za razvoj dečje pozorišne publike koji postoji od 2016. godine, u potpunosti je besplatan za svoje korisnike, i ove godine prima do 12 novih članova.
Program se sastoji iz dve vrste aktivnosti, edukativnih i kreativnih radionica i poseta pozorišnim predstavama i diskusijama o njima, gde se primenju veštine i znanje stečeni u radioničarskom programu. Ciljevi programa su ohrabrivanje i osnaživanje kritičkog mišljenja, razvoj ukusa i kulturnih potreba i navika.
U slučaju neizvesnog ponašanja epidemiološke situacije, program će se prilagođavati nastalim okolnostima, o čemu će učesnici biti blagovremeno informisani.
Program su osmislili i vode mladi pozorišni profesionalci okupljeni oko organizacije Tri groša, a od ove godine, aktivnosti programa će se održavati u Malom pozorištu Duško Radović. Radionice se dešavaju jednom do dva puta mesečno, uvek subotom od 12h do 14h. Posete pozorišnim predstavama dešavaju se u skladu sa repertoarskim programom pozorišnih ustanova.
Formular popuniti najkasnije do petka 30. oktobra 2020. Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do ponedeljka 02. novembra.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.