eRoditelj

Početna » Vesti » 71. rođendan Malog pozorišta “Duško Radović”

71. rođendan Malog pozorišta “Duško Radović”

Malo pozorište „Duško Radović“ će u petak 23. oktobra proslaviti 71. rođendan! Program će početi izvođenjem predstave „Dečak sa koferom“ po tekstu Majka Kenija u režiji Damjana Kecojevića, nakon čega će tradicionalno biti dodeljene godišnje nagrade „Božidar Valtrović“, „Marija Kulundžić“ i „Milena Načić“.

PROSLAVA 71. ROĐENDANA MALOG POZORIŠTA „DUŠKO RADOVIĆ“

Odluku o dodeli nagrada za najuspešnija umetnička ostvаrenja u predstavama koje su premijerno izvedene u prethodnih godinu dana, doneo je tročlani žiri u sastavu Miloš Samolov (predsednik), Dušica Sinobad (član) i Tatjana Stanković (član).
Pored godišnjih nagrada, tom prilikom, direktor pozorišta Aleksandar Nikolić, dodeliće jubilarne nagrade i zahvalnice.
Podsećamo da je u prethodnih godinu dana Malo pozorište „Duško Radović“ izvelo četiri premijere i to: „Srce u junaka Kraljevića Marka“ u režiji Juga Radivojevića“, „Pepeljuga“ u režiji Stevana Bodrože, „Guliver“ u režiji Isidore Goncić i „Dečak sa koferom“ u režiji Damjana Kecojevića.

NASTAVAK PROGRAMA “MALI POZORIŠNI EKSPERTI”
Pozorišna organizacija Tri groša i Malo pozorište Duško Radović pozivaju decu uzrasta od 8 do 12 godina da se pridruže programu Mali pozorišni eksperti.
Mali pozorišni eksperti je program za razvoj dečje pozorišne publike koji postoji od 2016. godine, u potpunosti je besplatan za svoje korisnike, i ove godine prima do 12 novih članova.
Program se sastoji iz dve vrste aktivnosti, edukativnih i kreativnih radionica i poseta pozorišnim predstavama i diskusijama o njima, gde se primenju veštine i znanje stečeni u radioničarskom programu. Ciljevi programa su ohrabrivanje i osnaživanje kritičkog mišljenja, razvoj ukusa i kulturnih potreba i navika.
U slučaju neizvesnog ponašanja epidemiološke situacije, program će se prilagođavati nastalim okolnostima, o čemu će učesnici biti blagovremeno informisani.
Program su osmislili i vode mladi pozorišni profesionalci okupljeni oko organizacije Tri groša, a od ove godine, aktivnosti programa će se održavati u Malom pozorištu Duško Radović. Radionice se dešavaju jednom do dva puta mesečno, uvek subotom od 12h do 14h. Posete pozorišnim predstavama dešavaju se u skladu sa repertoarskim programom pozorišnih ustanova.
Formular popuniti najkasnije do petka 30. oktobra 2020. Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do ponedeljka 02. novembra.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *