eRoditelj

Početna » Školice » Beograd » Starčević skola gitare

Starčević skola gitare

Škola gitare Starčević je osnovana 2016. godine i sada već okuplja na desetine ljubitelja gitare svih uzrasta, na više lokacija u Beogradu (u Centru, Rakovici, na Novom Beogradu, Ceraku, Vidikovcu… ), kao i na ONLINE platformi, dostupnoj svima širom sveta. Škola je nastala kao rezultat višegodišnjeg pedagoškog i koncertnog iskustva, a njen osnivač je Nikola Starčević, gitarista i kompozitor, koji je i glavni predavač i kreator metoda i programa po kome se odvija nastava škole. Ovaj jedinstveni program koji obuhvata sve osnovne tehnike izvođenja i veliki broj muzičkih stilova, dostupan je sada svima koji vole gitaru, bez obzira na uzrast, nivo znanja i muzički ukus.

U okviru grupne ili individualne nastave možete naučiti ili unaprediti svoje znanje i umeće sviranja na akustičnoj, klasičnoj ili električnoj gitari. Sviramo klasiku, pop, rok, etno muziku i učimo sve tehnike izvođenja – klasična, fingerstyle i sviranje trzalicom. Radimo takođe na muzičkom opismenjavanju, svi naši polaznici uče da sviraju iz nota. Za one koji žele, postoji mogućnost sticanja državno priznate diplome o završenom nižem muzičkom obrazovanju. Tokom godine organizujemo nastupe naših polaznika, samostalno ili u okviru različitih kulturnih manifestacija. Takođe organizujemo i letnji gitarski kamp, gde gitaristi imaju priliku da se druže i intenzivno rade na unapređenju sviranja. Bez obzira koliko imate godina, da li ste početnik ili već svirate, da li želite da naučite samo akorde pop i rok pesama ili ozbiljnije kompozicije i sola, pozivamo vas da se pridružite desetinama onih koji sa nama uče i sviraju. Sve što je potrebno jeste da imate neku gitaru i volju da naučite, ostalo je naša briga.

 

 

 

„Želja mi je da ono što sam naučio u dosadašnjoj karijeri, a još uvek učim uz svoje đake i kolege, podelim sa svim ljubiteljima gitare i muzike uopšte. Neizmerno mi je drago što je ova ideja koja sazreva u meni dugi niz godina naišla na tako lep prijem, kako dece, tako i odraslih. Velika mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku da sviram i učim sa brojnim malim i velikim ljudima, da pratim i pomažem njihov napredak i gledam njihove osmehe kad nauče neku novu pesmu ili akord.“

                                                                                                          N.Starčević

Nikola Starčević

 

NIKOLA STARČEVIĆ je rodjen  1980., živi u Beogradu. 2003. diplomirao je gitaru na FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović i sada radi kao prof. gitare u Beogradu. Komponuje i izvodi na festivalima i scenama širom sveta različite muzičke stilove, u različitim muzičkim sastavima. Mnogi umetnici u svetu izvode i snimaju njegove kompozicije.

Predsednik je udruženja Balkan art, koje se bavi zastupanjem umetnika i promovisanjem muzičke umetnosti u svetu i kod nas, sa akcentom na umetnosti sa balkanskog podneblja.

Kontakt forma

    Nedavno pregledano