eRoditelj

Početna » Školice » Beograd » Profizio baletski studio

Profizio baletski studio

Posle završene osnovne i srednje baletske škole Lujo Davičo igrale smo u Narodnom pozorištu, KPGT, Ateljeu 212 i Teatru T. Usavršavale se u Beču i Kejp Taunu, bavile pedagoškim radom u beogradskom Dečjem kulturnom centru, učile od čuvene Olge Vučković, radile sa najvećim imenima našeg baleta poput Ivanke Lukateli, Vladimira Logunova, Duška Trninića, Radeta Vučića, sarađivale sa našim priznatim koreografima Dalijom Aćin Thelander i Bojanom Mladenović, učestvovale u snimanjima brojnih TV projekata, programa i reklama.

Baletski studio Profizio smo mi,

Nada Prelević i Dunja Đorđević.

Ideja o našem baletskom studiju rodila se iz iskrene želje da prenesemo znanje koje smo godinama sticale, svesne koliko je ono dragoceno i lepo. Stvorile smo mesto, na kojem će deca učiti i biti srećna, družiti se i razvijati, kojeg će se, kad odrastu, rado sećati. Mesto na koje će i odrasli dolaziti iz svojih razloga, ali u kojem će ostajati zbog osećaja da tu pripadaju, da su oko njih ljudi koji misle i žele isto. Ovaj studio je mala zajednica svih nas, naša proširena porodica.

Naš studio je mala baletska komuna koja prepoznaje potrebe i onih koji nemaju mnogo zajedničkog sa baletom. Zato smo pored baletskih grupa za decu i odrasle uvrstile i programe poput joge i fitnes bara koji će prijati svima vama koji bi da se bavite fizičkom aktivnošću i da vodite računa o sebi i svom telu.

Zašto izabrati
Profizio?
Pravi odnos između

igre i učenja.

Pažljivo odabrana za svaki program i uzrast.

Muzika

Strpljivi, predani, posvećeni. Obožavaju svoj posao.

PROFESORI

Posebno osmišljeni i bazirani na višegodišnjem iskustvu u radu sa decom.

Programi Balans

program
za decu
profizio_314.jpg

Grupa “Bebeline” je osmišljena za naše najmlađe i najslađe balerine. Deca uzrasta od 3 do 4 godine dobrodošla su da se kroz igru, muziku i zabavne baletske vežbe prilagođene njihovom uzrastu upoznaju sa ovom umetnošću, razviju koordinaciju, motoriku, maštu i ljubav prema igri. Naše iskustvo govori da ponekad na čas nije dovoljno doći samo jednom, deca su mala i treba im vremena da upoznaju drugare, okruženje i učiteljice… a onda čarolija može da počne! Na kraju školske godine očekuje ih završni koncert.

Trajanje: 2x nedeljno, 40min

Program za decu je podeljen u 6 osnovnih grupa

u zavisnosti od uzrasta.

Bebeline

zabica.png

Grupa “Žabice” namenjena je deci uzrasta od 4 do 5 godina. Na časovima se vreme posvećuje poboljšavanju motorike, a deca se postepeno privikavaju na disciplinu koju zahteva rad u grupi. Uz omiljene bajke i muziku prilagođenu njihovom uzrastu, male balerine izvode svoje prve baletske korake. Čas je koncipiran tako da deca uče kroz igru i mnogo zabave.

Trajanje: 2x nedeljno klasičan balet – 40 min,

18922792_776303082547573_913342826153843

Žabice

IMG_8428.JPG
2.png

Pačići

U grupi “Pačići” deca su uzrasta od 5 do 6 godina. Program je osmišljen tako da deca uz mnogo igre i lepe muzike otkrivaju svoje prve baletske korake koje kasnije primenjuju u koreografijama. Sa njima se rade vežbe pogodne za opšti telesni i mentalni razvoj, koje u isto vreme prave dobru bazu za dalje bavljenje baletom ili bilo kojom drugom fizičkom aktivnošću. Jednom nedeljno deca imaju obavezan čas gimnastike. U toku školske godine očekuju ih nastupi na festivalima, a na kraju završni koncert.

Trajanje: 2x nedeljno klasičan balet – 45 min, 1x nedeljno gimnastika – 45min

labudic.png

Labudići

Grupa “Labudići” obuhvata decu uzrasta od 6 do 7 godina. Labudići su naši predškolci. To su deca koja već imaju svest da razumeju rad u grupi i složenije zadatke, pa se od njih očekuje da savladaju prve kompleksnije baletske korake i koreografije. Balerine iz grupe Labudići slušaju zahtevniju muziku, sklapaju prve baletske “rečenice” i samostalnije su u umetničkom izražavanju. Na času se izvode vežbe prilagođene ovom uzrastu koje pogoduju opštem razvoju deteta. Posebno se obraća pažnja na pravilan rad stopala i kičmenog stuba.

Trajanje: 2x nedeljno klasičan balet – 45 min, 1x nedeljno gimnastika – 45min

IMG_20161128_152327.jpg

Kako mogu da odredim kojoj grupi pripada moje dete?
Ako niste sigurni, kontaktirajte nas. Grupe se formiraju po uzrastu. Doći ćete na besplatan probni čas u termin grupe koja odgovara uzrastu Vašeg deteta. Za vreme časa ćemo proceniti da li je potrebno napraviti promene.

Da li mogu da upišem dete ako je školska godina već počela?
Svi su dobrodošli u bilo koje doba tokom školske godine! Preporučujemo da se dete priključi što ranije, jer u junu imamo godišnji koncert našeg studija i važno je da deca poseduju određeni nivo znanja kako bi mogla da učestvuju.  Kontaktirajte nas, uvek dajemo sve od sebe da svako novo dete nađe svoje mesto u našem studiju.

Da li je roditeljima dozvoljeno prisustvo na časovima?
U našem studiju postoje velika staklena vrata kroz koja uvek možete da gledate svoje dete.
Preporučujemo da dete na čas uđe bez roditelja, jer nam iskustvo govori da se deca brže, lakše i bolje prilagode ako svoju pažnju posvete samo času. U slučaju da dete ipak zahteva da roditelj bude tu, roditelju će biti odobren ulazak u salu.

Zašto imate uniforme? 
Uniforme se koriste iz nekoliko razloga. Najvažniji je da želimo da izbegnemo ometanja koja nastanu kada se u sali pojave šarenoliki kostimi. Takođe je važno da instruktor vidi kako dete usvaja tehniku baleta, a to ne može ako dete npr. na sebi ima kostim do poda.  I poslednji, uniforma gradi poštovanje i disciplinu koju zahteva umetnost kao što je balet. 

Gde možemo nabaviti uniformu?

Uniforma (triko i baletanke) je obavezna i nabavlja se kod nas u studiju.

Šta dete treba da obuje?
Deca koriste baletske patike. Možete da ih nabavite u našem studiju. 

Da li moje dete može da nadoknadi propuštene časove?
Da. Dete može da nadoknadi propuštene časove u nekoj od grupa sličnog uzrasta.

untitled image

Kontakt forma

    Nedavno pregledano

    predškolska ustanova
    Gen.Mihajla Nedeljkovića 153 b
    Beograd, bežanijska kosa
    011/ 317-74 99